Kosmetisk tandvård

 

Vi kan hjälpa dig må bättre!

Du som inte är nöjd med dina tänders utseende har alla möjligheter att få ett trivsammare, tryggare och snyggare utseende. Vi behandlar dagligen patienter som vill bättra på sitt utseende. Det är också ett faktum att fasad och kindtänder slits med åren. Vi har arbetat med estetik i många år och kan skapa tänder som är rätt för dig.

 

Blekning

Blekning är en enkel och effektiv teknik för dig som vill ha vitare/ljusare tänder. Det bästa och säkraste sättet är professionell  Hemblekning som utförs i en individuellt utformad blekskena. Skenan fylls med gel och placeras på tänderna. Före behandlingen undersöks tänderna av Tandläkaren som därefter ger instruktioner om behandlingens längd. Själva blekningen utföres i hemmet och vid behov kontrolleras blekningen vid ett återbesök.

 

Porslinsfasader

Porslinsfasader är tunna porslinslaminat som limmas utanpå tänderna (i fronten). Fasader kan användas när du vill ändra tändernas form, sluta mellanrum eller täcka allvarliga missfärgningar/missbildningar i emaljen.

 

Att ersätta förlorade eller saknade tänder

Tänder som har gått förlorade på grund av tandröta, tandlossning eller en olyckshändelse kan idag nästan alltid ersättas. Det går att ersätta förlorade tänder med stöd av befintliga tänder i munnen. med implantat (titanskruvar), eller av löstagbara proteser.

 

Kronor

Kronor måste användas om tanden är bruten eller om man ska göra stora ändringar av tändernas ställning. I allmänhet kan man säga att kronorna tillverkas av enbart porslin (ger ett estetiskt mer tilltalande resultat )eller av porslin på metallskelett om det behövs mer stabilitet.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.