Tandvård

Utvecklingen går snabbt framåt inom tandvården. Det kommer ständigt nya rön. Vår målsättning är att alltid hålla högsta standard på den tandvård vi ger. Det innebär att vi använder moderna material och metoder. Vårt team håller sig ajour med utvecklingen genom fortlöpande vidareutbildning..

Vi är anslutna till Försäkringskassan och följer deras ersättningsregler, vilket är till din fördel, se mer under flik Prisexempel. Vi ordnar räntefritt tandvårdslån om det finns behov.

Vi kan erbjuda dig:

  • Estetisk Tandvård
  • Tandimplantat
  • Amalgamsanering
  • Digital Röntgen

Amalgamutbyte

Förr lagades hål med amalgam. Idag är det inget som rekommenderas. Man har upptäckt den skadliga effekten av amalgam. En del människor är metallallergiska. Därför är det vanligt att patienter vill byta ut sina amalgamfyllningar. Vid borttagandet av amalgam kan man använda en gummiduk som utestänger amalgamrester från munhålan. Ett kraftigt utsug gör att inget amalgam stannar i munhålan. Amalgam ersätts med plastfyllningar, porslinsinlägg eller kronor alltefter patientens behov eller önskemål. Att byta ut amalgamfyllningar har blivit en vanlig behandling och det känns tillfredställande att ge metallallergiska patienter ett framtida friskare leverne.

 

Digital Röntgen

Sedan några år tillbaka arbetar vi med digital röntgen. Digital röntgen sänker strålningen med upp till 90 % jämfört med tidigare röntgen. Röntgenbilderna kommer direkt upp på en datorskärm så att vi tillsammans kan titta på dina tänder. Digital röntgen innebär fler och bättre betraktningsmöjligheter vilket underlättar diagnostiken. I och med digital röntgen så slipper vi använda farliga kemikalier.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.